Ötméteresekkel kaptak ki a női pólósok az ausztráloktól az olimpián, Amerika jön a nyolc között

2024. augusztus 4. – 15:18

Másolás

Vágólapra másolva

Nagyot küzdött, de a 9-9-es rendes játékidő után végül ötméteresekkel kikaptak a magyar női pólósok a párizsi olimpia csoportkörének utolsó fordulójában. A magyar csapat a Kína elleni győzelemmel már biztosan bejutott a legjobb nyolc közé, az viszont most dőlt el, hogy hányadik helyen jutnak tovább – ezzel az eredménnyel az ausztrálok megnyerték a csoportot, míg a magyar válogatott harmadik lett.

Az első negyedet a magyar csapat kezdte jobban, két perc után Garda Krisztina szerzett vezetést. Két perccel később aztán emberelőnyből lehetett volna meg a második, de Parkes nem találta el a kaput, majd Gurisatti távoli lövése ment mellé. Néhány perccel később az ausztrálok már kihasználták az emberelőnyüket, Arancini egyenlített. Több gól nem is esett, így 1-1-gyel lett vége a brusztolós, nagyon fizikális védekezéssel megtűzdelt első játékrésznek.

A következő szakasz is kihagyott helyzetekkel indult, a magyar csapat pedig több emberelőnyt is elszórakozott, a második után egy kontrából az ausztrálok vezetést is szereztek. Erre hamar jött a válasz, Vályi bombázott a kapuba, de az ausztrálok egy jó centerezéssel el tudtak menni 3-2-re. Utána Palm hárított kétszer is, de ötméterest kaptak a magyarok, amit Keszthelyi be is vágott. Az utolsó percben Magyari védése után még mehetett a magyar csapat, de nem jött össze a vezető gól, maradt a 3-3.

A harmadik negyedben az ausztrálok szereztek vezetést, egy gyors kontra végén talált be Andrews, de jött a magyar válasz, egy szépen kijátszott akció végén Rybanska húzta be középről. Az ausztrálok újabb távoli lövéssel kerültek előnybe, és míg a magyarok sorozatban két emberhátrányt sem tudtak kihasználni, az ausztrálok igen, így 6-4-nél először volt kettő közte. A magyar csapat egy újabb fórból szépített, védekezésben is feljavult, de elöl továbbra sem ment a játék, így maradt a 6-5.

Szilágyi Dorottya lő a Magyarország – Ausztrália meccsen – Fotó: Kovács Tamás / MTI
Szilágyi Dorottya lő a Magyarország – Ausztrália meccsen – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Az utolsó nyolc percben aztán a magyarok lőtték az első gólt, Keszthelyi Rita távolról pattintotta be Palm jobb keze alatt. Williams rögtön válaszolt egy szép ejtéssel, aztán elöl elvesztette a labdát és még emberhátrányba is került a magyar csapat, amiből megint ő talált be, így 8-6-nál megint kettő volt közte. Szilágyi a túloldalon kihasznált egy fórt, de nem sokáig volt egy közte – hátul Rybanska faultolta a centert, amivel kipontozódott, Williams pedig belőtte a kilencediket.

Parkes a túloldalon a kapufát találta el, így az ausztrálok három góllal is elmehettek volna, de az ő távoli ejtésük is a kapufán csattant. Egy szép védekezés után aztán a megúszó Keszthelyi kapott szép labdát, majd ötméterest elöl, amiből 9-8-ra zárkózott a magyar válogatott. Másfél perccel a vége előtt egy időkérés után az egyenlítésért támadhatott a csapat, és bár előbb Palm védett, Leimeter egy végletekig kijátszott támadás végén nagy gólt lőtt.

Az ausztrálok 9-9-nél a győzelemért támadtak, de a magyarok kivédekezték, a hátralévő másodpercekben viszont már csak egy távoli lövésre futotta, ami a kapu mellé szállt, így jöhettek az ötméteresek. Az első két büntetőt egyik csapat sem hibázta el, a harmadikat viszont Faragó kihagyta. A következő bement, de az ausztrálok sem hibáztak, így 5-3-ra nyerték a büntetőpárbajt, és csoportelsőként jutottak tovább. A magyar csapat így az amerikaiakkal találkozik majd a nyolc között.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!