Aláfordult a térde, zokogva adta fel az elődöntőjét az aranyesélyes spanyol tollasozó

2024. augusztus 4. – 12:10

Másolás

Vágólapra másolva

Drámai körülmények között esett ki az olimpiai tollaslabdatornán a spanyolok legendája, Carolina Marín, akinek egy rossz leérkezés után megsérült a térde, így hiába vezetett magabiztosan a kínai He Ping-csiao ellen az elődöntőben, kénytelen volt a második játszmában feladni a mérkőzést – írja az MTI.

A háromszoros világbajnok spanyol klasszis évek óta az egyedüli versenyző, aki Ázsián kívülről érkezve a sportág közvetlen élmezőnyébe tartozik női egyesben, és az elődöntőben meg is mutatta, hogy 31 évesen, két komoly sérülés után is komoly játékerőt képvisel. Marín az első szettet magabiztosan, 21-14-re nyerte meg, és a második játszmát is uralta, 10-6-nál viszont egy lecsapás után aláfordult a térde.

Az egyből látszott, hogy komoly a baj, mert a fájdalomtól zokogva rogyott össze, és bár ezután még megpróbálta a jobb térdére és combjára húzott szorítóval folytatni a játékot, de két pont elvesztése után ismét a földre rogyott és zokogva adta fel a meccset. Marín térdei rég nem százszázalékosak, három éve a tokiói olimpián azért nem jöhetett neki össze a címvédés, mert elszakította a térdszalagjait, de az, hogy idén elődöntőig jutott, jól mutatja, hogy milyen jól tért vissza ebből is.

Így a kétszeres vb-bronzérmes He Ping-csiao jutott tovább, és a dél-koreai vb-címvédővel, An Szejonggal játszat majd hétfőn a döntőben. Az erősen kérdéses, hogy Marín tudja-e vállalni az ugyancsak hétfői bronzmérkőzést az indonéz Gregoria Mariska Tunjung ellen.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!