Erről szól az olimpia, ölében vitte le sérült ellenfelét a brazil kézilabdázó

2024. augusztus 4. – 11:32

Másolás

Vágólapra másolva

Sorsdöntő mérkőzést játszott szombaton ellen Brazília és Angola női kézilabda-válogatottja, hiszen a győztes bejutott a negyeddöntőbe (a döntetlen a meccs előtt 3 ponttal álló Angolának kedvezett volna). Brazília az első perctől kezdve jobban játszott, teljesen megérdemelten nyert, a 30-19-es siker pedig bevitte őket a legjobb nyolc csapat közé.

A 36. percben, tízgólos brazil vezetésnél próbálkozott még valahogy visszajönni a meccsbe az angolai csapat, amikor Albertina Kassoma egy rossz dobás végén elterült, és a gyors ápolás közben világossá vált, hogy súlyosabb sérülést szenvedett, nem tud visszatérni már a pályára. Az ápolás végén felállt, de egyáltalán nem terhelte a sérült térdét, saját csapatorvosa és a brazil kapus, Gabriela Moreschi segítségével sem nagyon tudott lesántikálni.

Ekkor érkezett oda a rendkívül sportszerű brazil beálló, Tamires Morena de Araujo Frossard, aki ölébe kapta az angolai beállót, hogy levigye a pályáról.

A két játékos egyébként korábból is ismerte egymást, hiszen mindketten a román bajnokságban játszanak. Raádásul mindkettejük anyanyelve portugál, így nagyon könnyen meg tudták vitatni a dolgokat a kispad felé tartva. „Albertina jó barátom, mindketten Romániában játszunk. Fel sem merült, hogy ne segítenék rajta, tudtam, hogy nehezen sántikál majd le a pályáról. Különös szeretettel viseltetem iránta. Nagyon tisztelem a munkáját” – mondta a brazil, aki azt is elárulta, miről beszéltek, amíg az ölében cipelte az angolait: Kassoma hálásan megköszönte a segítséget.

Az Angolát legyőzve negyeddöntőbe jutó Brazilok kedden Norvégia ellen játszanak a legjobb nyolc között. Magyarország Svédországgal játszik a negyeddöntőben aznap.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!