Tömegbunyóba torkollt a francia-argentin olimpiai focinegyeddöntő

2024. augusztus 3. – 08:08

Másolás

Vágólapra másolva

A házigazda franciák már az elődöntőben vannak az olimpiai férfi futballtornán, a pénteki negyeddöntőben Argentínát győzték le a sokak által előrehozott döntőnek is tekintett mérkőzésen. A továbbjutást jelentő gólt Jean-Philippe Mateta, a Crystal Palace csatára szerezte az ötödik percben.

Az indulatok nem is ekkor, hanem a lefújás után szabadultak el. A franciák és az argentinok között feszült volt az elmúlt hónap, a Copa América júliusi megnyerése után az argentin válogatott játékosai egy videó szerint a franciák fekete játékosait szidalmazó dalt énekeltek. Ilyen felvezetés után érthető módon feszült volt a meccs, amin a hazai közönség végig kifütyülte az argentin játékosokat, a meccs előtt pedig a himnuszukat is.

A lefújás után, ahogy a Thierry Henry irányította franciák ünnepelni kezdték az elődöntőbe jutásukat, egyből kisebb dulakodás tört ki, amibe hamar becsatlakozott elég sok játékos és stábtag mindkét oldalról. A dulakodás az öltözőkhöz vezető folyosón is folytatódott, de pár perc alatt sikerült lecsillapítani a kedélyeket – ezután a francia csapat visszatért egy tiszteletkörre a közönség elé. A meccs utáni verekedésben piros lapot kapott a franciák középpályása, Enzo Millot, akinek így ki kell hagynia az elődöntőt.

Loïc Badé, a franciák középhátvédje arról beszélt, hogy az argentinok végig szidták őket, bár nem tudja pontosan, miket mondtak, mert spanyolul beszéltek, de a gesztikulálásukból egyértelmű volt számára az üzenet.

A férfi elődöntőkben francia–paraguayi és marokkói-spanyol mérkőzéseket rendeznek hétfőn.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!