Megfordult a fejemben, hogy nem bírom tovább a szenvedést, és hazamegyek az olimpiáról

2024. augusztus 3. – 21:56

Másolás

Vágólapra másolva

Az ICLA hajóosztályban versenyző világ- és Európa-bajnok Érdi Máriának továbbra sem megy az olimpián, szombaton 14., 25. és 24. hellyel folytatta szereplését, és hat futam után a 25. helyet foglalja el a 43 hajós mezőnyben. A gyengébb eredményekben egy sérülés is közrejátszik, derült ki a vitorlázó Facebook-bejegyzéséből.

„Sajnos egy visszatérő deréksérülésem, amivel évek óta küszködöm, kiújult július elején. Annak ellenére, hogy mindent megpróbáltunk az orvosokkal és fizióterapeutákkal, a helyzet egész hónapban csak romlott, nem tudtam semmilyen érdemi edzésmunkát végezni. Ennek ellenére mindannyian bíztunk benne, hogy menni fog, amit elterveztünk, az aranyéremért vitorlázás” – írta Érdi.

A versenyző hozzátette, szombaton a 15-18 csomós szélben úgy vitorlázott és érezte magát, mintha nem is ő ülne a hajóban.

„Megfordult a fejemben, hogy nem bírom tovább ezt a szenvedést és hazamegyek, de elhatároztam magamban, hogy bár nem leszek olimpiai bajnok – ami nagyon fáj, hiszen ezért dolgozom a riói olimpia óta –, tartozom annyival magamnak és mindenkinek, aki engem támogat, hogy bármennyire is fáj most fizikailag és érzelmileg, végigvitorlázom ezt az olimpiát, és megpróbálok felállni ebből a nehéz helyzetből, amiben vagyok” – zárta Érdi.

A tervezett menetrend szerint hétfőig tíz futamot rendeznek Marseille-ben, majd másnap következik a legjobb tízet felvonultató éremverseny.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!