A felesége és a gyereke díszítette a negyeddöntőben búcsúzó bokszoló, Kovács Richárd cipőjét

2024. augusztus 2. – 10:18

A felesége és a gyereke díszítette a negyeddöntőben búcsúzó bokszoló, Kovács Richárd cipőjét
Kovács Richárd monogramos, feldíszített cipője – Fotó: Ághassi Attila / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

A bokszoló Kovács Richárd az ausztrál kiemelt, Harry Garside legyőzése után a 63,5 kilós súlycsoport legnagyobb favoritjával, Sofiane Oumihával találkozott. A világbajnok, olimpiai ezüstérmes francia ellen az első menetben nem találta az ütőtávot, a másodikban már jobban mozgott, a harmadikban bátor ellentámadásai voltak, az utolsó fél percben beindult, hátha ki tudja ütni a riválisát. Mivel ez nem sikerült, és a pontozók valamennyi menetet a franciának adták, a hazai bokszoló jutott be a legjobb négy közé.

„Nagyon csalódott vagyok, mert a kisfiamnak megígértem, hogy éremmel térek haza, de sajnos nem sikerült a tervem. Nem volt könnyű ilyen közönség előtt pályára lépni, bár nyilván én is élveztem, hogy sokan vannak, engem is feldobott. Már akkor nagy őrjöngés volt, amikor felém ütött, de nem talált el. Nyilván ez a bírókra is hatással volt. Jobb volt az ellenfelem, ritka gyors, jó ütemérzékkel, nem véletlenül volt világbajnok” – magyarázta.

Nemcsak most, hanem minden edzésen kiadott magából mindent a felkészülés alatt – amikor távol kellett lennie a családjától –, ez most ennyire volt elég. Pontosan tudja, hogy mindenki verhető, de most nem jutott el a megoldásig. Jó eséllyel az ötödik helyre rangsorolják majd a torna végén.

Kovács sokszor eltalálta ellenfelét – Fotó: Illyés Tibor / MTI
Kovács sokszor eltalálta ellenfelét – Fotó: Illyés Tibor / MTI

Ezúttal is különleges cipőjében lépett a ringbe, aminek a sarkára a felesége magyar motívumokat rajzolt.

„Legalább így velem voltak a ringben, ha már a hosszú felkészülés alatt le kellett mondaniuk rólam. A feleségem ötlete volt, és a kicsi gyerekünk is segített neki a pingálásban. Az ausztrál fordított alapállású volt, ő párszor rálépett a cipőm orrára, azt én renoválgattam. A szívemnek legfontosabbak a legfontosabb pillanatokban is ott voltak velem.”

Úgy érzi, jó és sok tapasztalatot szerzett az olimpián, amit otthon a saját életében is képes lesz hasznosítani, és át tudja majd adni a tanítványainak is. Kovács Nyíregyházán történelem-testnevelés szakos tanár, aki hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozik. Mint mondta a róla szóló cikkünkben, ha csak egynek is tud segíteni a kitörésben, az olyan nagy dolog, mint egy olimpiai részvétel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!