Kós Hubert: Ugyanabban a gatyában nyertem, mint a vb-döntőben

2024. augusztus 1. – 21:30

Kós Hubert: Ugyanabban a gatyában nyertem, mint a vb-döntőben
Kós Hubert és az érmet hozó nadrág – Fotó: Jonathan Nackstrand / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Kós Hubert a világbajnokság után az olimpiát is megnyerte 200 méteres hátúszásban, és ami közös a két címben, hogy ugyanazt az úszónadrágot viselte, derült ki nyilatkozatából.

„Abban a gatyában úsztam, amiben megnyertem a világbajnokságot is. Csak kétszer mentem 1:55 alá, akkor a vb-n, és most. Az edzőm azt mondta, hogy az fogja nyerni a döntőt, aki mind a három úszásán tud javulni, ez sikerült most nekem” – nyilatkozta Kós az M4 Sportnak.

Kós arról beszélt, hogy az utolsó fordulóban az futott át rajta, hogy milyen kemény edzéseket végzett az elmúlt egy évben, és muszáj volt megnyernie a döntőt. Azt mondta, úgy jött ki a döntőre, mint bármelyik másik versenyére, nem nézett ki a közönségre és az öt karikára, csak a medencére koncentrált. Úgy vélte, hogy muszáj volt megragadnia ezt a lehetőséget, mert ki tudja, hogy négy év múlva úszik-e még hátat, vagy feltűnik-e egy olyan klasszis, mint edzéstársa, a már három aranynál járó Léon Marchand.

Egy magyar úszót, Kovács Benedeket is megemlítette a győzelem után. Szerinte neki is ott lett volna a helye, és akár érmet is nyerhetett volna. „Kösse fel a gatyáját, négy év múlva ott szeretném látni a dobogón” – üzente Kós.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!