A bokszoló Hámori Luca második meccsét is megnyerte az olimpián

2024. augusztus 1. – 16:38

Másolás

Vágólapra másolva

„Okosan, játsszál tovább, élvezd, jár a kéz, jár a láb, mozgatod”

– ilyen utasításokat kapott a nézőktől az első magyar olimpikon bokszolónő, Hámori Luca. A 66 kilós súlycsoportban versenyző kőszegi bokszoló az első pillanattól uralta a negyedik kiemelt ausztrál Marissa Williamson elleni találkozót.

A második menetben egyszer úgy megütötte egy bal-jobb egyenessel, hogy számolni is kellett a riválisára. A feltartó ütései, a kombinációi mind pontosak voltak, és a pontozók egyhangúlag őt hozták ki győztesnek, és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. Ha a következő mérkőzésén nyer, akkor már érmes.

Az ellenfele a világbajnoki ezüstérmes algériai Imane Helif lesz, aki mai meccsén 46 másodperc után győzött. Helif szereplése vitatott, mert korábban megbukott egy nemi teszten, magas a tesztoszteronszintje, valamint a férfiakra jellemző X- és Y-kromoszómákat is kimutatták nála.

„Sok gratulációt kaptam az első győztes meccs után, emiatt is vártam már nagyon a másodikat. Az első győzelem önmagamnak is fontos volt, hogy tudjam, ezen a szinten vagyok, itt van a helyem. Ha felnéztem a lelátóra, rázott a hideg az ismerős arcoktól és a magyar zászlóktól. Arra gondoltam, nem számít, mi történik a ringben, mert én már győztes vagyok. A mérkőzés úgy alakult, ahogy szerettem volna” – nyilatkozott Hámori az újabb sikere után.

A következő ellenfeléről úgy vélekedett, hogy tudja, két éve eltiltották a világbajnokságtól. De ha valaki a földön megengedte neki, hogy elinduljon, akkor ő lány. Ha lendületes tud lenni ellene, akkor meg tudja lepni. Ha meg tudja törni benne azt, hogy nem tart tőle, akkor lehet esélye.

A 63,5 kilós Kovács Richárd a súlycsoport nagy esélyesével, a francia Sofiane Oumihával találkozott a negyeddöntőben. A francia mindhárom menetet megnyerte, Kovács mindent kiadott magából, de nem tudta felborítani a papírformát.

Hámori Lucával az olimpia előtt a Telex stábja is forgatott, a videót itt tudják megnézni:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!