Az előző két olimpiát a dél-koreai csapat nyerte

2024. július 31. – 20:20

Másolás

Vágólapra másolva

Nem is kaphatott volna nehezebb ellenfelet az olimpiai döntőben a magyar férfi kardcsapat. A dél-koreai kardozók a 2012-es londoni és a 2021-es tokiói olimpián is megnyerték a csapatversenyt, most pedig triplázásra készülnek. (A 2016-os riói olimpián nem szerepelt a programban a férfi kard csapatverseny.)

A koreai csapat rangidőse a 35 éves Ku Bongil, aki a két olimpiai aranya mellett négyszeres csapatvilágbajnoknak is mondhatja magát. A legjobb vívójuk a 27 éves O Szanguk, aki múlt szombaton megnyerte az egyéni kardversenyt Párizsban, összesen pedig ötszörös világbajnok. A koreai csapat harmadik és egyben legfiatalabb tagja a 23 éves Pak Szangvon, aki az egyéni versenyben egy kínai vívó ellen esett ki a nyolcaddöntőben. A tartalék vívójuk a 24 éves To Gjongdong, aki eddig még nem lépett pástra az olimpián.

A csapatversenyben eddig egészen könnyedén vették az akadályokat a dél-koreaiak. A nyolcaddöntőben 45-33-ra verték Kanadát, az elődöntőben pedig a házigazda franciákat győzték le 45-39-re. A Grand Palais-ban tomboló és fütyülő több ezer francia drukker sem tudta kizökkenteni O Szangukékat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!