A hongkongi Pizza Hut ingyen ananászos pizzával rúgott bele az olaszokba a drámai vívódöntő után

2024. július 31. – 15:39

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn este nyerte meg egyetlen tussal a döntőt férfi tőrvívásban a hongkongi Cseung Ka Long az olasz Filippo Macchi ellen. Rendkívül feszülten dőlt el az asszó, ugyanis 14-14-es állásnál két alkalommal sem ítéltek tust a bírók több visszajátszás után, majd harmadik alkalommal mindkét vívó sajátjának érezte a döntő találatot, a bírók pedig végül az így olimpiai bajnoki címét megvédő, hongkongi vívónak ítélték a tust.

Az olaszok nem nyugodtak bele az ítéletbe, hivatalos úton is panaszt nyújtottak be, Paolo Azzi, az olasz vívószövetség elnöke szerint Macchi nyerte a döntőt, és a bírók szerinte elvették tőle a győzelmet.

Hongkongban azonban óriási volt az öröm, és a helyi Pizza Hut még tovább szította az olaszok dühét. Az étteremlánc a konyhájukra rendkívül érzékeny nemzetet zrikázta azzal, hogy ingyen kínálta az ananászos feltétet a pizzáira – írja a New York Times.

Az inspiráció valószínűleg onnan jöhetett, hogy az egyik hongkongi szurkoló azt kommentálta Cseung Insta-oldalára, hogy imádja az ananászos pizzát és a szójaszószos tésztát.

Filippo Macchi egyébként azt nyilatkozta, hogy nem akar a bírókkal foglalkozni, és megfogadja egy korábbi bajnok tanácsát arról, hogy egy olimpiai éremnek csak örülni lehet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!