Sírásig vitatkozott a székbíróval a US Open-győztes Gauff, aztán kiesett az olimpiáról

2024. július 30. – 21:06

Másolás

Vágólapra másolva

A nyolcaddöntőben kiesett a US Open-címvédő Coco Gauff a párizsi olimpia női tenisztornáján. A második helyen kiemelt amerikai Gauffot, aki az amerikai csapat egyik zászlóvivője volt LeBron James mellett, a világranglistán 21. helyezett horvát Donna Vekić búcsúztatta 7:6 (9-7), 6:2-vel. A 20 éves Gauff 2022-ben döntőt vívott az olimpiai tornának otthont adó Roland Garroson, idén pedig a cseh Katerina Siniaková oldalán, párosban nyert a párizsi salakon, írja az MTI.

A rendkívül szoros első szett után Gauff 3:2-es hátrányban, bréklabdánál adogatott Vekićnek, a horvát szervafogadása pedig az alapvonal közelében pattant le. Az egyik vonalbíró úgy látta, kint volt a labda, miközben Gauff erre reagálva nem a pályára ütötte vissza a labdát abban a hiszemben, hogy újra adogatnia kell majd, csakhogy a székbíró úgy döntött, a labda bent volt, így Vekić az adogatást elvéve 4:2-es előnybe került. (A videón 1:55-től a jelenet)

Gauff azzal érvelt, hogy a vonalbíró már az előtt kintnek jelezte a horvát ütését, hogy ő beleütött volna, de nem tudta meggyőzni Jaume Campistolt. A vitatott ítélet láthatóan felzaklatta az amerikait, aki mérgében el is sírta magát a pályán. Az eset után Gauff már nem talált magára, Vekić 10 perccel később simán jutott tovább.

Vita közben Gauff utalást tett arra, hogy a Roland Garroson hasonló dolgok történnek meg vele, például az Iga Świątek elleni idei meccsén is. „Ez mindig megtörténik itt a Roland Garroson velem. Minden alkalommal. Idén már vagy negyedszer, ötödször történt meg.”

Gauff később vegyes párosban, Taylor Fritz oldalán két szettben (6:1, 6:7 (6-8), 10-5) nyert az argentin Nadia Podoroska és Maximo Gonzalez párosa ellen. Női párosban, Jessica Pegula oldalán első kiemeltként Linda Nosková és Karolina Muchová ellen játszanak majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!