A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke: Százszor jobb olimpiát rendeznénk

2024. július 30. – 20:13

Másolás

Vágólapra másolva

„Százszor jobb olimpiát tudnánk csinálni. Szervezésben, transzportban, szállásban, megközelítésben és a helyszínekben is. Ebben teljesen magabiztos vagyok” – mondta Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a Nemzeti Sportnak. De hozzátette: Párizsban „a versenyek fantasztikusak, a történelmi helyszínek, például a vívás a Grand Palais-ben, egészen elképesztő”.

Gyulay érdekesnek nevezte, hogy a MOB elnökét mindig az aktuális olimpia éremszámáról ítélik meg, de szerinte ez nem „magyarspecifikus”. Reménykedik abban, hogy „megfordul a szerencsénk, és azok a nüanszok, amelyek eddig a hátrányunkra voltak, megfordulnak, és érmekben is megjelennek. Bízom a vívócsapatversenyekben, ott nagyon erősek vagyunk, vannak jó sorsolásaink. Meg hát jönnek olyan sportágak, amelyekben lesz még esélyünk” – fogalmazott.

Értékelte Milák Kristóf 200 pillangón mutatott előfutambeli teljesítményét is, majd kritikát fogalmazott meg a sportági szerepléseinkről. „Érdekes kérdés, hogy Milák Kristóf a tradicionális, hagyományos magyar edzésmódszerek alapján készül, vagy teljesen más utat jár. Szerintem ő teljesen más utat jár, hiszen világklasszis a saját számában. Ez kérdés lesz a magyar úszósporton belül, mert az látszik, hogy úszásban is, amikor ilyenkor már érmeket gyűjtöttünk, és mindig volt egy-egy olyan versenyzőnk – Hosszú Katinka, Darnyi Tamás, Egerszegi Krisztina –, olyan bajnokok, akik ilyenkor már régen begyűjtötték az aranyérmeiket. Most azt látjuk, hogy például még döntőbe sem jutunk ezekben a számokban” – mondta.

Gyulay Zsolt beszélt a játékokon eddig történtekről is. Szerinte nem szabad összekeverni a nyitóünnepséget az olimpiával. „Előbbi lehetőség egy-egy országnak, hogy megmutassa önmagát” – mondta. Állítja, hogy azokkal a francia sportolókkal és sportvezetőkkel, akikkel beszélt, azt mondták, meglepetéssel nézték a megnyitóünnepséget. „De kérem azt, hogy a sportolókat, a sportágakat, a nemes versengést, a fair play szellemét nézzék, mert egyébként a versenyek fantasztikusak, a történelmi helyszínek, például a vívás a Grand Palais-ben, egészen elképesztő” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!