Másfél negyedet átaludva verte Kanadát 12-7-re a női pólóválogatott

2024. július 29. – 21:13

Másolás

Vágólapra másolva

Két és fél percet kellett várni az első gólra a magyar–kanadai női vízilabdameccsen, de a harmadik magyar támadás végén betaláló Parkes Rebecca egyből lendületbe jött, és nem sokkal később ő dobta meg a másodikat is, kettőre növelve a magyar előnyt. Az első negyed végére a kettőből háromgólos előny lett, az első két gólnál gólpasszt adó Keszthelyi Rita talált be előbb mezőnyből, majd ötméteresből. A két Keszthelyi-találat között Hayley McKelvey szépített egy távoli átlövéssel.

A második negyed Kindred Paul gyors góljával indult, de ezzel is még csak 4-2 volt az állás, nem kellett aggódnia Mihók Attila és Cseh Sándor csapatának, már csak azért sem, mert a kanadai kapus majdnem 12 perc játék után mutatta be az első védését. Ezt még egy követte, de aztán megszakadt a kanadai sorozat, Kurucz-Gurisatti Gréta egy lövéssel és egy ejtéssel duplázott (6-2). A negyedet hét tizedmásodperccel a vége előtt hozta 3-3-ra Kanada, Emma Wright és McKelvey találtak be – Wright gólja után 13 másodperccel Vályi Vanda már válaszolt is, talán ezért időzítették ennyire a végére McKelvey második gólját.

A harmadik negyed viszont szinte rémálomszerű lett, egyetlen magyar gól jött össze, Garda Krisztina távoli lövésébe Keszthelyi Rita ütött bele, hogy gól legyen, 15 másodperccel a negyed vége előtt, nem sokkal Axelle Crevier gólja után sikerült betalálni.

Keszthelyi Rita a Kanada elleni olimpiai csoportmeccsen – Fotó: Kovács Tamás / MTI
Keszthelyi Rita a Kanada elleni olimpiai csoportmeccsen – Fotó: Kovács Tamás / MTI

Tragédia persze nem történt a két, egálra hozott negyeddel, hiszen maradt a háromgólos különbség, de érződött, hogy jobb játék kell a végén ahhoz, ne kelljen feleslegesen izgulni. Garda is érezte ezt, nagyon távolról lőtt keresztbe a bal sarokba. Aztán Vályi is megrázta magát egy labdaszerzés után, az öt a négy elleni akció végén jobbról húzta be a labdát a kanadai kapuba. Paul még szépített ugyan, de amikor a negyed felénél Kurucz-Gurisatti góljával 11-6-ra növelte a magyar előnyt, lényegében el is döntötte a mérkőzést.

Ebben nagy szerepe volt, hogy sikerült javulni az emberelőnyös helyzetek kihasználásában, a 12. magyar gólt szerző Szilágyi Dorottya is így talált be. A 12-7-es végeredményt Wright állította be.

A győzelem fontos és nagy lépés volt a továbbjutás felé, hiszen az ötfős csoport első négy helyezettje bejut a negyeddöntőkbe, ez pedig innen már szinte garantált. Két forduló után jelenleg a második helyen áll a magyar csapat a hatpontos, veretlen Hollandia és az egyetlen meccsét megnyerő Ausztrália közé beékelődve. A magyar női vízilabda-válogatott péntek este 20.05-től az eddig mindkét meccsét elvesztő Kína, majd vasárnap 14.00-tól Ausztrália ellen folytatja a csoportkört.

Magyarország–Kanada 12-7 (4-1, 3-3, 1-1, 4-2)

  • magyar gólszerzők: Keszthelyi, Kurucz-Gurisatti 3-3, Vályi, Parkes 2-2, Garda, Szilágyi 1-1
  • kanadai gólszerzők: McKelvey, Paul, Wright 2-2, Crevier 1
Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!