Szexista viccelődés miatt hazaküldte a Eurosport az egyik kommentátorát az olimpiáról

2024. július 29. – 12:27

Másolás

Vágólapra másolva

Távoznia kellett a párizsi stábból a Eurosport veterán kommentátorának, a korábban a BBC-nél is dolgozó Bob Ballardnak, miután a 4x100-as ausztrál női váltó győzelme után elsütött egy szexista viccet az éppen még a medence mellett ünneplő úszókról – írja a BBC.

Az ausztrál úszók már melegítőben, az érmekkel a nyakukban sétáltak kifelé a csarnokból, és közben integettek a közönségnek is. Ballard ekkor jegyezte meg, hogy a női úszók „még éppen végeznek”, majd hozzátette, „tudod, milyenek a nők, lófrálgatnak, sminkelgetnek”.

Kommentátortársa, az egykori brit úszó, Lizzie Simmonds szintén viccelődve felháborítónak nevezte a dolgot, hozzátette, hogy „néhány férfi is ugyanezt csinálja”, majd együtt nevetett Ballarddal.

Az erről készült felvétel elég gyorsan terjedni kezdett az interneten, a Eurosport pedig vasárnap közleményben jelezte, hogy eltávolították Ballardot a kommentátoraik közül. Mint írták, Ballard kommentárja nem volt megfelelő, ezért döntöttek a kihajítása mellett.

Ballard a nyolcvanas évek óta rendszeresen kommentált világeseményeket, számos olimpián és világbajnokságon is részt vett, és több sportágat is kommentált, de elsősorban úszással és műugrással foglalkozott. A történteket Ballard egyelőre nem kommentálta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!