Kós a mezőny legjobbjával elődöntős 100 háton, Pádárt kizárták 200 gyorson

2024. július 28. – 12:12

Másolás

Vágólapra másolva

Kós Hubert, a 200 hát tavalyi világbajnoka erősen kezdett a rövidebb hátúszó számban, 100 méteren, hiszen a mezőny legjobb eredményével jutott a 16 fős elődöntőbe. Kós 52,78 másodperces, országos csúcsot jelentő eredménye 12 századdal volt jobb a többiekénél.

Kóssal azonos futamba került Jászó Ádám, aki ott a hatodik, összetettben a 19. lett, nem sokkal, 4 századmásodperccel maradt le az elődöntőbe jutásról. Az elődöntőt még vasárnap, 21.37-től rendezik majd.

Kós és Jászó előtt Zombori Gábor és Holló Balázs nyitották a magyar úszónapot 400 vegyesen. Saját futamában Zombori a hetedik, Holló a hatodik lett, összesítve Holló a kilencedik, Zombori a tizennegyedik helyre ért oda. Ezzel Holló az első számú tartalék a nyolcfős döntőre, amiről 68 századmásodperccel maradt le.

Ábrahám Mina a saját előfutamában az ötödik, összetettben a tizenharmadik lett, ezzel bejutott az esti elődöntőbe. Pádár Nikolett viszont, hiába ért be a negyedik helyen saját futamában, kizárták – az úszás után röviddel kiderült, hogy bemozdult a rajtnál.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!