A legtöbb elit úszó simán belepisil a medencébe

2024. július 27. – 10:49

Másolás

Vágólapra másolva

A Wall Street Journal amerikai elit úszók nyilatkozatai alapján arra jutott, hogy a legtöbben nem jönnek ki a medencéből, ha rájuk tör a vizelési inger.

„Valószínűleg minden medencébe belepisiltem már, amelyikben valaha úsztam. Ez így megy” – mondta Lilly King, aki a harmadik olimpiáján vesz részt az amerikai csapat tagjaként.

Zach Harting még a tokiói olimpián volt válogatott, és első medencébe pisilős élménye középiskolás korában volt. Ő szeretett volna kimenni a vécére, de egyszerűen nem volt rá ideje, mert a szűk szabású versenydresszből nem olyan egyszerű kibújni, és még tovább tart felvenni, akár húsz percig is eltarthat. „Ezután valahányszor uszodába mentem, csak akkor éreztem azt, hogy úsztam egy medencében, ha belepisiltem” – mondta.

Egy másik úszó, Jake Mitchell a szűk dresszek mellett arról is beszélt, hogy mivel mindig a lehető leghidratáltabb állapotban próbálnak lenni, hamar jelentkezhet náluk a vizelési inger.

Brian Spear, akinek a cége felel az amerikai válógatókon a víz kémiai tisztításáért, azt mondta, hogy a medencék környékén érezhető kellemetlen szag gyakran annak köszönhető, hogy a klór reakcióba lép szerves vegyületekkel, például haj- vagy bőrdarabokkal, de akár vizelettel is.

Ha már elkerülhetetlen a medencébe pisilés, akkor annak íratlan szabályai is vannak. Például nem illik akkor pisilni, amikor valaki más van a közelben, ahogy az Cullen Jones négyszeres olimpiai érmes mondta, senki sem akar beleúszni egy meleg foltba. A levezetéskor viszont az elit úszók már nem pisilnek a medencébe, mert a vizeletüket próbálják visszatartani a doppingvizsgálatra.

.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!