Az olimpia csütörtök esti pódiumedzésén megsérült Kovács Zsófia tornász, most a diagnózisra várnak

2024. július 26. – 10:55

Másolás

Vágólapra másolva


Az olimpia csütörtök esti pódiumedzésén megsérült Kovács Zsófia tornász térde, Draskóczy Imre női szövetségi kapitány az M4 Sportnak azt mondta, most a diagnózisra várnak. A tornász péntek délelőttre kapott időpontot egy MRI-vizsgálatra.

Draskóczy a történtekkel kapcsolatban azt mondta, hogy a háromszoros Európa-bajnok sportoló megcsinálta a gyakorlatát úgy, ahogy azt az edzőjével, Trenka Jánossal kitalálták, de a leérkezéskor valami félresiklott. „Cukaharával jött le, a leugrás az elmúlt időszakban mindig is kritikus volt. Mi nem láttunk kívülről semmit, most az orvosi csapatnak kell döntenie arról, hogyan tovább. Azt gondolom, hogy ez egy olyan sérülés, ami mindannyiukat elgondolkodtatja”.

Draskóczy hozzátette, mivel a másik két ötkarikás magyar résztvevő, Czifra Bettina Lili és Bácskay Csenge végignézte az egész esetet, „elő kellett venni a sportpszichológiát”, hogy csak magukra koncentráljanak. „Csenge szintén bokafájdalommal küzd, de mindkét tornászunk a lehető legjobban teljesítette a pódiumedzését, ami elvárható volt, azt megcsinálták. De mindenki gondolatai Zsófi körül forogtak” – mondta a szövetségi kapitány.

Kovács Zsófinak szeptemberben elszakadt a keresztszalag a térdében, ezért nem vehetett részt októberben a belgiumi világbajnokságon. A műtétje sikeres volt, a felépülése a tervek szerint haladt, de idén a májusi kontinensbajnokságon, az országos bajnokságon és a világkupaversenyeken sem indult.

A magyar szövetség válogatási elvei szerint azonban kettejük között június végén a bukaresti nemzetközi versenyen felemáskorláton dőlt el a nem névre szóló olimpiai kvóta. A román fővárosban a selejtezőben Székely ért el magasabb pontszámot, Kovács csak első számú tartalék volt, végül mégis szerepelhetett a döntőben, ahol megelőzte Székelyt.

Székely korábban az M1-en arról beszélt, hogy tartalékként készül az ötkarikás játékokra, és tudomása szerint a becserélésének nincs időkorlátja. A magyar csapatot a férfiaknál még Mészáros Krisztofer erősíti. A férfi selejtezőt szombaton, a nőit vasárnap rendezik.

A bajnok tornásszal készült tavalyi interjúnkat itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!