Tíznapnyi eső áztathatta el a párizsi olimpia nyitóünnepségét

2024. július 26. – 19:16

Tíznapnyi eső áztathatta el a párizsi olimpia nyitóünnepségét
Nézők esernyők alatt – Fotó: AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A meteorológiai előrejelzések szerint heves esőzés teheti tönkre a párizsi olimpia nyitóünnepségét, sőt, az egyik meteorológus szerint az egész ceremónia katasztrófává válhat, írta a Reuters.

Csak a Szajna partján több mint 300 ezer nézőre számítanak, mert a nyitóünnepség részén a sportolókat hajókon úsztatják keresztül Párizs szívében. Az eső már a hivatalos kezdés előtt is esett, esernyők, esőkabátok kerültek elő a nézőknél.

Este 6 és éjfél között 25-30 milliméternyi esőt várnak, és jó eséllyel a háromórás ünnepség sem kerülheti el a csapadékot. Patrick Marliere, az Agate Meteo meteorológusa szerint ez a csapadékmennyiség 15 nap átlagának felel meg.

"Néhány órán keresztül katasztrófa lehet. "Két órája futottam le a modelleket, megjártam a teljes kört, összehasonlítottam az összes időjárási modellt, de sajnos minden megerősíti ezt a tendenciát az este elejére és végére. Nem fogjuk tudni elkerülni" – mondta.

Az állami meteorológiai szolgálat, a Meteo France is esőt vár péntek estére, de szerinte nem szakad le az ég. A Le Monde arról írt, hogy a megnyitó ideje alatt 70-80 százalék esélye van a csapadékhullásnak, ami lehet csendes eső, de heves zápor is.

“Még mindig bizonytalan a vihar pályája és pontos helyzete. Egyes modellek szerint Párizs a heves esőzés szélén van, míg mások..15-20 milliméternyi csapadékot látnak, vagyis két-három óra alatt 10 napnyi esőt" – írta Cyrille Duchesne a La Chaine Meteo munkatársa.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!