A Fehérvár hátrányból fordított, a Paks 3-0-ra verte ciprusi ellenfelét a Konferencia Liga selejtezőin

2024. július 25. – 22:15

Másolás

Vágólapra másolva

Hátrányból fordítva, 2–1-re győzte le csütörtökön a Fehérvár FC a hazai pályán játszó azeri Sumqayit a Konferencia-liga selejtező második fordulójának első mérkőzésén, írja az MTI.

Bár az azeri csapat húsz perc után vezetést szerzett, nem sokkal később kiállítás miatt emberhátrányba kerültek. A Fehérvár ezt kihasználva még a szünet előtt egyenlített a norvég Tobias Christensen góljával. A második félidőben Spandler Csaba fejelte be a kapuba a meccset eldöntő gólt, így Pető Tamás, a Fehérvár vezetőedzője sikerrel debütált a kispadon. A mérkőzés visszavágóját jövő szerdán 19 órától rendezik Székesfehérváron, a meccs győztese a ciprusi Omonia és a grúz Torpedo Kutaisi továbbjutójával találkozik majd a harmadik körben.

A Paks csütörtöki meccsén hazai pályán kezdhetett a második fordulóban a ciprusi AEK Larnaca ellen. A magyar kupagyőztes csapat már az első félidőben megszerezte a vezetést Haraszti Zsolt góljával, a szünet után pedig a Hahn sérülése miatt csereként beálló Tóth Barna egy kiugrás után vette be a ciprusi csapat kapuját. A 3–0-ás végeredményt a Kisvárdáról igazolt Ötvös Bence állította be a 74. percben. A visszavágót jövő csütörtökön 18 órától játsszák a csapatok Cipruson, a meccs győztese a szerb Radnicki és a montenegrói Mornar továbbjutójával találkozik majd a harmadik körben.

A Paksi FC múlt héten még az Európa-ligában játszott még: akkor 2–0-ra nyert a román Corvinul Huneodara vendégeként a selejtező első fordulójának visszavágóján. Miután azonban hazai pályán 0–4-re simán kikaptak, 2–4-es összesítéssel búcsúztak a sorozattól, így kerültek a Konferencia-ligában versenyző csapatok közé.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!