Hiába nyert a Paks, a román másodosztályú ellenfele jutott tovább az Európa-ligában

2024. július 18. – 22:22

Másolás

Vágólapra másolva

A Paksi FC 2–0-ra nyert a román Corvinul Huneodara vendégeként a labdarúgó Európa-liga-selejtező első fordulójának csütörtöki visszavágóján, de miután hazai pályán 0–4-re simán kikaptak, 2–4-es összesítéssel búcsúznak a sorozattól, és a Konferencia-ligában folytatják a szereplésüket.

„Szerintem a játékosaink többet gondoltak, mint amik, és a probléma ott van, hogy én is” – nyilatkozta még az első meccs után Bognár György, a Paks edzője. „Férfiként kell viselnünk ezt a kudarcot is, ami tényleg nagy szégyen. Hazai pályán, egy magyar–román meccsen így képviseltük a hazát, nekem lesül az arcomról a bőr” – mondta Windecker József, a Paks középpályása.

Az MTI beszámolója szerint a nagy hazai vereség után más felfogásban és jobban játszva lépett pályára a Paks Romániában, de a kiegyenlített meccsen sokáig nem született érvényes gól. Könyves Norbert az első félidőben egy les miatt érvénytelenített találatot szerzett, majd a 79. percben megint eredményes volt, ezt viszont már megadta a játékvezető. A végeredményt Böde Dániel állította be a 90. percben.

A magyar csapat a Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában szerepel majd jövő csütörtökön, amikor a ciprusi AEK Larnacát látja vendégül. A Kl-selejtező második körében további két magyar együttes lesz érdekelt: a Fehérvár FC az azeri Szumgajit, a Puskás Akadémia pedig az ukrán Dnipro-1 vendége lesz. Utóbbi találkozót Kassán rendezik.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!