4-0-ra kapott ki a második ligás román ellenfelétől a Paks az Európa-liga selejtezőjében

2024. július 11. – 21:15

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában a Paks a román Corvinul Hunedoarával játszott. A magyar futballcsapat 4-0-ra kapott ki román ellenfelétől a hazai pályán rendezett meccsen. A Hunedoara már a 9. percben megszerezte a vezetést Sergui Bus révén. Az első félidő hosszabbításában kettőre növelte előnyét a román csapat, ezúttal Marius Lupu volt a gólszerző. A 76. percben emberhátrányba került a Paks, miután egy durva szabálytalanság miatt piros lapot kapott Szabó Bálint. A 86. percben megint betalált Lupu. A hosszabbítás perceiben harmadik gólját is megszerezte a csatár, amivel beállította a 4-0-s végeredményt.

A visszavágót július 18-án rendezik, de a négygólos hátrány fényében nem sok esélye maradt a továbbjutásra a Paksnak. A párharc vesztese a Konferencia-ligába átkerülve a ciprusi AEK Larnacával találkozik majd.

A Hunedoara a román másodosztályú bajnokságban szerepel, az előző szezonban másodikok lettek az Unirea Slobozia mögött. Az Európa-liga selejtezőjébe kupagyőztesként jutottak be, csakúgy mint a Paks.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!