A párizsi olimpia után visszavonul Andy Murray

2024. július 23. – 10:04

Másolás

Vágólapra másolva

Andy Murray bejelentette, hogy a 2024-es párizsi olimpia után visszavonul a tenisztől – írja a BBC.

A 37 éves teniszező azt tervezi, hogy Párizsban, az ötödik olimpiáján egyesben és párosban is pályára lép. „Megérkeztem Párizsba életem utolsó olimpiai tenisztornájára” – írta Murray az X-en. „Nagy Britanniáért versenyezni messze a legemlékezetesebb hetek voltak a karrierem során, és rendkívül büszke vagyok, hogy még egyszer utoljára megtehetem!”

A skót teniszező először 2008-ban versenyzett az olimpián Pekingben. 2012-ben Londonban Roger Federert sima szettben legyőzve olimpiai aranyérmet is nyert egyesben. Négy évvel később Rióban legyőzte az argentin Juan Martin del Potrót, ezzel Murray lett az első férfi teniszező, aki két olimpiai bajnoki címet is szerzett egyesben.

A háromszoros Grand Slam-győztes és kétszeres wimbledoni bajnok 2019 januárjában tért vissza a karrierjét megmentő csípőműtét után. Murray a hónap elején játszott utoljára versenyszerűen az SW19-ben, amikor az első fordulóban kiesett a párosban a testvére, Jamie oldalán.

Murray Federer, Nadal és Djoković oldalán „a nagy négyes” tagja. Roger Federer 20 Grand Slam-tornával és összesen 103 megnyert tornával a háta mögött 2022-ben vonult vissza. Rafael Nadal az elmúlt években többször utalt arra, hogy fontolgatja a visszavonulást, de egyelőre nem tette meg. Novak Djokovićnak egyelőre úgy tűnik, nincsenek ilyen tervei.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!