Nem volt női sportoló a Nemzeti Sport olimpiai magazinjának címlapján, a kritikák miatt újranyomják a lapot

2024. július 22. – 22:18

Másolás

Vágólapra másolva

Még múlt héten mutatta meg a Nemzeti Sport az olimpia elé szánt magazinjának címlapját, amin az olimpia magyar éremesélyesei szerepeltek. Arra azonban a kommentelők és a címlapot kritizálók hívták fel a figyelmet, hogy ezen a címlapon egyetlen női sportoló sem szerepelt.

A Nemzeti Sport hétfőn már arról írt, hogy „a hibát elismerve, minden magyarázkodás helyett” újranyomja a magazin olimpiai számát már női sportolókat is szerepeltető címlappal.

A korrigált címlapján Érdi Máriát, Pusztai Lizát vagy Csipes Tamarát is felvonultató, újranyomott magazin a napokban kerül a standokra, a régi példányokat visszaszedése mellett.

Az új címlap – Forrás: Nemzeti Sport
Az új címlap – Forrás: Nemzeti Sport

„Egyúttal elnézést kérünk azoktól a hölgyektől, akiket – jogosan – rossz érzésekkel töltött el vagy felháborított az elhibázott címoldal” – írja a Nemzeti Sport.

„Sem szakmai, sem egyéb indok, mentség nincs arra, hogy ilyen bántóan egyoldalú címoldalt készítettek a kollégáink, amit különösen sajnálunk annak tükrében, hogy mi magunk is rengeteget dolgozunk és publikálunk a nők szerepének, képviseletének, megbecsülésének növelése érdekében a sportban és a sportmédiában” – magyarázta a döntés hátterét a lap.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!