Újabb futamgyőzelem után továbbra is Michelisz a TCR World Tour élén

2024. július 22. – 10:40

Másolás

Vágólapra másolva

A lehetőségekhez képest jól alakult a TCR World Tour-címvédő Michelisz Norbert számára a hétvégi brazíliai forduló, a magyar túraautós ugyanis egy futamgyőzelmet szerezve megőrizte első helyét a bajnokságban.

Michelisz a 10. helyet szerezte meg a szombati időmérőn, majdhogynem az utolsó pillanatban biztosította magának az első rajtkockát a második, fordított rajtrácsos futamra. Az első versenyt a 10. helyről kezdte meg, de a rajt után röviddel már a hetedik helyen találta magát, később pedig még egy helyet nyerve hatodik lett. A futamot Esteban Guerrieri nyerte meg Santiago Urrutia és Marco Butti előtt, a leintéskor az első kilenc helyen a World Tour mezőnyéhez tartozó pilóták voltak.

Magyar szempontból a második, fordított rajtrácsos futam volt a fő attrakció Michelisz első helye miatt. A 2023-as bajnokot a futam elején komoly nyomás alá helyezte a korábbi F1-tesztpilóta Ma Csing-hua, de nem járt sikerrel, ezért 5 perccel a futam vége előtt maga elé engedte két csapattársát, Thed Björköt és Santiago Urrutiát, hátha ők meg tudják fogni Micheliszt. Ez végül nekik sem jött össze, Michelisz több mint 3 másodperccel nyert Björk előtt, a másik üldöző, Urrutia pedig egy időbüntetés miatt az ötödik helyig csúszott vissza. Michelisz és Björk mellett még Ma állhatott fel a dobogóra.

Fotó: Rafael_Gagliano / TCR World Tour
Fotó: Rafael_Gagliano / TCR World Tour

A futamgyőzelmével és a korábban szerzett hatodik helyével megőrizte első helyét a bajnokságban Micheliszt, aki 196 ponttal, 15 pontos előnnyel várja a szezon utolsó három versenyhétvégéjét. A Hyundaijal induló magyar túraautós legfőbb üldözője a hondás Esteban Guerrieri lett a brazíliai hétvége után, ő 181 ponttal áll. Mögöttük a 159 pontos Thed Björk, a 156 pontos Yann Ehrlacher, a 148 pontos Mikel Azcona, a 147 pontos Ma Csing-jua és a 144 pontos Santiago Urrutia következnek.

A TCR World Tour augusztus 2-4. között az uruguayi Autódromo Víctor Borrat Fabini versenypályán folytatódik, majd októberben egy kínai, novemberben pedig egy makaói versenyhétvége következik az idényben. A sorozat versenyeit a Sport TV csatornáin lehet élőben követni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!