Csányi Sándor az NB I. színvonalát és az utánpótlásképzés hatékonyságát is kritizálta

2024. július 18. – 09:35

Másolás

Vágólapra másolva

Csalódott Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke, hogy a válogatott nem jutott tovább a csoportból a németországi foci-Eb-n, de szerinte nem történt dráma, papírforma-eredmények születtek.

Míg az elmúlt másfél évben minden összejött, és a magasabban rangsorolt csapatokat is legyőzte a magyar válogatott, az Eb-n nem jött ki a lépés Csányi szerint. A Nemzeti Sport Online-nak adott interjúban arról beszélt, hogy az Eb-n „a keretben többen sérültek voltak, a szokásos kezdőcsapatból néhányan meccshiánnyal érkeztek, nem voltak jó formában lévő helyettesek, továbbá a korábban nem tapasztalt egyéni hibák és játékvezetői tévedések is befolyásolták az eredményeket.” Ettől függetlenül nem szabad kudarcként tekinteni szerinte az eredményekre, nem esett vissza a csapat az induló 2018-as szintre, csak épp „papírforma-eredmények születtek” a mérkőzéseinken.

Az MLSZ elnöke azt is mondta, hogy a válogatott szövetségi kapitányát, Marco Rossit 2025 végéig betonbiztos szerződés köti a szövetséghez, így házon belül fel sem vetődött a sajtóban megjelent kapitánykérdés. „A szövetségi kapitánnyal idestova hat éve dolgozunk együtt, folyamatosan jó munkát végez, teljes a bizalom iránta szakmai és emberi szempontból is. Én is úgy gondolom, és a beszélgetéseink alapján mondhatom, ő is tudja, hogy a sikerek mellett voltak hibái neki is, és az irányítása alá tartozó játékosoknak is. De az összkép, különösen az utóbbi három év teljesítménye és az elért fejlődés nem kérdőjelezhető meg. Jó úton járunk, és bár az Európa-bajnokság a várakozásunk alatt alakult, szerintem van okunk az óvatos bizakodásra a következő másfél évre.”

Az elmúlt évek eredményei alapján szerinte lehet abban gondolkodni, hogy a magyar válogatott benne legyen abban a 16 európai csapatban, amely kijut 2026-os vb-re, de ehhez egészséges játékosokra, a klubcsapatokban rendszeres játékra, jó formára van szükség szerinte, és egy nagy adag szerencse sem árthat. „Őszintén látni kell azonban két meghatározó tényt. Egyrészt, bármilyen jól is játszik a kezdőnk egy mérkőzésen, jelenleg nincs huszonöt, más szóval minden pozícióban két nemzetközi képességű válogatott játékosunk. Másrészt nem szabad nem észrevenni, hogy a válogatott és a Ferencváros elmúlt öt-hat évben elért vitathatatlan sikerei mellett az NB I. színvonala, klubcsapataink nemzetközi szereplése, az utánpótlásképzés hatékonysága elmarad ettől a szinttől” – fogalmazott Csányi, aki a válogatottal szemben alázatot, szorgalmat, munkát és becsvágyat vár el.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!