Foci-Eb: Gareth Southgate 18 éve még játékosként küzdött a spanyol Jesús Navas ellen

2024. július 14. – 14:27

Másolás

Vágólapra másolva

Egy 18 éves fotó került elő a vasárnap esti Eb-döntő előtt az angolok szövetségi kapitányáról, Gareth Southgate-ről és a spanyol válogatott szélsőjéről, Jesús Navasról.

Southgate utolsó meccsét profi játékosként a 2006-os UEFA-kupa döntőjében játszotta a Middlesbrough csapatában. Az ellenfél a Sevilla volt, amely jobb szélén egy 20 éves tehetség rohamozta az angol klub kapuját: Jesús Navasnak hívták.

Navas ma már 38 éves, és valószínűleg pályafutása utolsó nemzetközi tornáján szerepel a spanyol válogatott keretében. Vasárnap este ismét Southgate lesz az ellenfél, csak épp utóbbi már a kispadról irányítja az angol válogatottat. A 2006-os UEFA-kupa döntőt Navas csapata, a Sevilla nyert meg 4-0-ra. Kérdés, hogy Southgate edzőként vissza tud-e vágni.

A berlini döntőn Vilmos herceg és VI. Fülöp király is ott lesz, de a tervek szerint a helyszínen követi a mecset Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, Frank-Walter Steinmeier német elnök, Keir Starmer brit miniszterelnök és Pilar Alegría spanyol sportminiszter is. Fülöp király a meccs után – a végeredménytől függetlenül – az öltözőben szeretne köszönetet mondani és gratulálni a spanyol válogatottnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!