A harapós Luis Suárez lett Uruguay hőse, a 92. percben mentette meg a csapatát

2024. július 14. – 10:09

Másolás

Vágólapra másolva

Uruguay nyerte a bronzérmet labdarúgó Copa Américán, tizenegyespárbajban győzték le Kanadát a szombati meccsen, írja az MTI.

Rodrigo Bentancur góljával már a 8. percben megszerezte a vezetést Uruguay, de 14 perccel később egy kanadai szöglet után Ismael Kone látványos mozdulattal, ollózva talált be, és ezzel egyenlített. Az uruguayi Facundo Pellistri gólját les miatt nem adták meg, majd a nyolcvanadik percben Jonathan David az észak-amerikai együttest juttatta vezetéshez, egy kipattanó lövést passzolt a kapuba.

Nem jött össze a győzelem Kanadának, mert a 92. percben a Liverpool és Barcelona korábbi sztárja, a 37 éves Luis Suárez egyenlíteni tudott. Teljesen üresen kapta meg a labdát középen, és kegyetlenül bevágta a hálóba. A csatár korábban arról lett ismert, hogy többször is megharapta az ellenfél játékosait. A 2014-es vb-n például az olasz válogatott Giorgio Chiellini volt az áldozata.

A Copa Américán a döntő kivételével nincs kétszer tizenöt perces hosszabbítás döntetlen esetén, így rögtön a büntetőpárbaj következett. Két kanadai játékos, Ismael Kone és Alphonso Davies is hibázott, így Uruguay nyert, és 31. alkalommal lett érmes a kontinenstornán.

A döntőt magyar idő szerint hétfő hajnali 2 órától rendezik, a címvédő és világbajnok Argentína ellenfele Kolumbia lesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!