Öttusa-Eb: a férfi váltó ezüst-, a női bronzérmet nyert

2024. július 8. – 19:24

Másolás

Vágólapra másolva

A budapesti öttusa-Európa-bajnokság első napja két magyar éremmel zárult. A váltók versenyében a Guzi Blanka, Eszes Noémi páros bronz-, míg a Koleszár Mihály, Bereczki Richárd duó ezüstérmet szerzett.

A nőknél nyolc páros küzdött az érmekért és a helyezésekért a BOK Csarnokban, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok melletti uszodában és a Puskás Aréna, valamint a Papp László Sportaréna közötti szoborparkban kialakított központi versenyterületen, írta az MTI.

A magyarok a vívásban egyformán szerepeltek, 10-10 győzelmet arattak és 11-11 vereséget szenvedtek, a 20/22-es eredménnyel ötödikek voltak az első szám után. A medencében a 2x100 métert 2:04,89 perc alatt teljesítették, ez ugyancsak az ötödik legjobb eredmény volt, ugyanakkor három előttük végző páros csupán pár századdal vagy tizeddel úszott gyorsabban, ami pontszámban nem is jelentett különbséget.

A lovaspályán egy hibával és hat másodperces időtúllépéssel mentek végig a magyarok – Guzi Blanka lova húzta le az első akadályt –, ezzel ebben a számban is ötödikek lettek. A bónuszvívásban nem szerzett pontot a hazai páros, de a kombinált szám előtt már így is negyedik volt, igaz, az akkor harmadik németektől 33 másodperces lemaradással. Zárásként a váltótagoknak, a korábbiakhoz képest valamelyest enyhülő melegben egyenként 3x600 métert kellett futniuk két-két lövészettel megszakítva. Eszes némileg felzárkózott a 39 másodperccel korábban rajtoló, a brit-német éllovas duóról lemaradó olasz versenyzőre, majd a váltás után Guzi gyorsan utolérte ellenfelét, a második körében, megelőzte, aztán pedig simán lehagyta őt. Az összetett számban 12:55,72 perccel a magyarok teljesítettek a legjobban. Az aranyérem a briteké, az ezüst a németeké lett.

A férfiak úszással kezdtek, a magyar kettős 1:50,94 perccel teljesítette a 2x100 métert. Ezzel a harmadik helyen állt, de aztán a vívásban 24 győzelemmel és 16 vereséggel az olaszokkal holtversenyben a legjobb volt, így már a második volt. A lovaspályán Koleszár egy, Bereczki két akadályt levert, emellett volt még egy másodperces időtúllépés is, a 278 pont ötödik helyet ért ebben a számban, összesítésben pedig egy pozíció rontást.

A kombinált számnak harmadikként vágott neki Bereczki, az olaszok és az ukránok mögött, előbbiektől 21, utóbbiaktól kilenc másodperccel lemaradva. A váltásig megközelítette ukrán ellenfelét, majd Koleszár már az első körében előzött. Egy darabig együtt futott az ukránnal, de aztán leszakította, így végül fölényes második helyet harcolt ki. Az összetett számban a magyarok 11:50,56 perccel a legjobbak voltak.Eredmények:
női váltó:
1. Nagy-Britannia (Emma Whitaker, Alexandra Bousfield) 1350 pont
2. Németország (Annika Zillekens, Rebecca Langrehr) 1343
3. Magyarország (Guzi Blanka, Eszes Noémi) 1327

férfi váltó:
1. Olaszország (Matteo Cicinelli, Giorgio Malan) 1442 pont
2. Magyarország (Bereczki Richárd, Koleszár Mihály) 1431
3. Ukrajna (Olekszandr Tovkaj, Pavlo Timoscsenko) 1422

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!