Kroos a visszavonulása után sem költözik haza Németországba, mert nem tartja biztonságosnak

2024. július 8. – 11:12

Kroos a visszavonulása után sem költözik haza Németországba, mert nem tartja biztonságosnak
A spanyol Dani Olmo és a német Toni Kroos gesztikulál a németországi labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében, 2024. július 5-én – Ronald Wittek /MTI/EPA

Másolás

Vágólapra másolva

Nem találja megfelelőnek a bevándorlással kapcsolatos németországi szabályozást Toni Kroos, a német válogatott és a Real Madrid egykori futballistája, ezért azután sem tér vissza Spanyolországból hazájába, hogy befejezte pályafutását – jelentett ki Kroos a ZDF podcastjában.

A Telegraph beszámolója szerint Kroos azzal árnyalta a kijelentését, hogy elmondta, nagyszerűnek tartotta, hogy Németország korábban a menekültek tömeges befogadása mellett döntött. Úgy látja, a bevándorlás ellenőrzése kicsúszott a hatóságok kezéből, ezért jelenleg nem tervezi visszaköltözését Spanyolországból, mert mint fogalmazott, „nem érezné biztonságban a lányát, ha késő este menne el otthonról”.

A 34 éves világbajnok középpályás májusban jelentette be, hogy a jelenleg zajló Európa-bajnokság után befejezi pályafutását. Kroos pályafutása utolsó meccsét múlt pénteken játszotta, amikor a spanyolok 2-1-re legyőzték a németeket a negyeddöntőben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!