Jules Koundé, a francia válogatott sztárhátvédje óriási megkönnyebbülésnek nevezte a francia választási eredményt

2024. július 8. – 11:34

Másolás

Vágólapra másolva

„Óriási megkönnyebbülésnek” nevezte a francia választások vasárnapi fordulójának eredményét Jules Koundé, a francia labdarúgó válogatott 25 éves hátvédje azt írta az X-en, hogy gratulál azoknak, akik „mozgósítottak azért, hogy ezt a gyönyörű országot, Franciaországot ne a szélsőjobb irányítsa”. Az FC Barcelona sztárjához hasonlóan többen is felvállalták a véleményüket a választásról, így Aurelien Tchouaméni és Ibrahima Konaté is ünnepelte a baloldali szövetség győzelmét jósoló exit pollokat, írja a Goal.com.

A Real Madrid középpályása, Tchouaméni azt írta az eredményről, hogy az „A nép győzelme”, a Liverpool védője, Konaté pedig csak öt emojit posztolt: két francia zászlót, kettőt egy útzárról, egyet pedig egy tapsoló kézről.

Kylian Mbappé a francia választás első fordulója után nevezte katasztrofálisnak, hogy a szélsőjobb nyerte az előrehozott választás első fordulóját.

A francia választások második fordulójában a baloldali pártok szövetsége végzett az élen, Le Penék harmadik helyre szorultak a nemzetgyűlési választáson, részletes cikkünket itt találja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!