Meghalt a súlyos edzésbalesetet szenvedett magyar kerékpáros

2024. július 6. – 22:03

Másolás

Vágólapra másolva

Meghalt Antal Attila országúti kerékpáros, aki június 19-én a Debrecenhez közeli bocskaikerti időfutam országos bajnokságon szenvedett súlyos edzésbalesetet, számolt be szombat este a magyar szövetség (MKSZ) közösségi oldala.

Az 50 év felettiek korosztályába tartozó masters kerékpáros bemelegítés közben ütközött a versenypályán kívül, a forgalom elől lezárt úton egy szabályosan parkoló autóval. A kerékpáros elvesztette az eszméletét, és a légzése is leállt, így a mentők helikopterrel érkeztek hozzá, hogy mielőbb megkezdhessék az újraélesztését.

Bő fél óra elteltével stabil, de súlyos állapotban, feltehetően tüdő- és koponyasérülésekkel szállították a debreceni Kenézy Gyula kórházba. A verseny a Bringasport.hu beszámolója szerint bő másfél órát állt, és pontosan két órával a felfüggesztést követően folytatódott.

Négy nappal később a magyar kerékpáros országúti Országos Bajnokság résztvevői a rajt előtt egy hatalmas „A” betűt formáltak, így kívántak jobbulást Antal Attila versenyzőtársuknak.

Az Magyar Kerékpáros Szövetség Antal Attila halála után azt írta: „Mindannyian, az egész kerékpáros közösség reménykedett a felépülésben, sajnos azonban bekövetkezett a legrosszabb. Az utánpótlás-, az elit és a masters versenyzők, valamint az MKSZ minden tagja nevében részvétünket fejezzük ki a gyászoló családnak.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!