Visszatért Spanyolországba, a Badalona játékosa lett Hanga Ádám

2024. július 4. – 12:51

Másolás

Vágólapra másolva

A spanyol Joventut Badalona kosárlabdacsapatában folytatja pályafutását Hanga Ádám – írta az MTI.

A katalán klub csütörtökön a közösségi oldalán jelentette be a 35 éves klasszis szerződését, amely 2026 júniusáig szól. A 200 centis magyar válogatott kosaras – aki 2017-ben elnyerte az Euroliga legjobb védője-díjat – szerdán Facebook-oldalán elköszönt a Crvena zvezdától, amellyel az elmúlt szezonban megnyerte a szerb bajnokságot, a regionális ABA Ligát és a Szerb Kupát is. Ugyanakkor április 16. óta harcképtelen, mivel egy edzés során kézközépcsonttörést szenvedett.

A Barcelonától tíz kilométerre fekvő Badalona együttese az élvonal 10. helyén zárt legutóbb. Hanga jól ismeri a spanyol bajnokságot, mivel korábban játszott a Manresában (2011-12), a Baskoniában (2015-17), a Barcelonában (2017-21) és a Real Madridban (2021-23) is.

„Nagy örömmel jelentem be, hogy a történelmi múlttal rendelkező Joventut Badalonanál folytatom a pályafutásomat. Nagyon boldog vagyok, hogy újra a világ élvonalába tartozó ACB Ligában játszhatok, és lehetőségem lesz debütálni egy újabb nemzetközi kupában, az EuroCupban. Hálás vagyok a lehetőségért. Mindent bele fogok adni, hogy elérjük az összes kitűzött célt” – írta Hanga a közösségi oldalán.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!