32,5 millióra büntetett az UEFA a magyar szurkolók miatt

2024. július 2. – 16:10

Másolás

Vágólapra másolva

Az Athletic írja, hogy rendesen szórja az UEFA a büntetéseket az Eb ideje alatt, olyannyira, hogy mindössze három ország úszta meg eddig a pénzbírságot. Ebben a három országban (Spanyolország, Szlovákia, Franciaország) nincs benne Magyarország, az MLSZ-t közel 83 ezer eurós, vagyis 32,5 millió forintos pénzbüntetésben részesítette a szövetség a szurkolók viselkedése miatt mind a három mérkőzésen.

Eddig összesen 1,3 millió eurónyi bírságot róttak ki az európai szövetségekre, a legtöbbet a horvátok kapták, közel 221 ezer euróval. A másik két legtöbb büntetést az albánok és a szerbek kapták.

A büntetések szinte minden esetben a szurkolók miatt történtek, de a rendező Németországot is elmarasztalták kétszer, amiért elmulasztották civilek rohantak a pályára.

Az Athletic kiemeli, hogy a szurkolók nem megfelelő viselkedése főleg tiltott pirotechnikai eszközök használata és pályára dobott tárgyak miatt volt. A kevés kivételek egyike az albánokat és a szerbeket érinti, akik politikai töltetű zászlók megjelenítése miatt kaptak büntetést. Szintén érdekesség, hogy az angolokat azért meszelték el, mert megzavarták ellenfelüket a himnusz közben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!