Fucsovics korábbi sérülése miatt szenvedett a pályán, kiesett az első fordulóban Wimbledonban

2024. július 1. – 21:45

Másolás

Vágólapra másolva

Marozsán Fábián után Fucsovics Márton is az első fordulóban esett ki hétfőn a wimbledoni teniszbajnokságon. A világranglistán 70. magyar a 2021-ben finalista Matteo Berrettinivel játszott, aki négy szettben (7:6 (7-3), 6:2, 3:6, 6:1) nyerte meg a 2 óra 54 perces mérkőzést.

„Ha azt mondanám, hogy előzőleg nulla százalék esélyt adtam magamnak, akkor nagyon szemét lennék magammal szemben. Nyerni akartam, de a realitás azt mutatta, hogy nem én vagyok az esélyes.”

Fucsovics kifejtette, a negyedik szett előtt Berrettininek vélhetően nem volt semmi baja, csak meg akarta törni az ő ritmusát az ápolással. Ő azonban ekkor is hitt a sikerben, megcélozta az ötödik szettet, de ekkor az olasz ismét jól szervált.

„Hiányoztak a jó szerváim, a tenyeres nyerőim, szenvedtem a pályán. Az ilyen szintű játékosok legyőzéséhez több hetes edzésmunka és felvezető tornák kellenek, én a kézsérülésem miatt a Roland Garros óta alig fogtam ütőt. Most az olimpia miatt salak következik, ami nem a legjobb a csuklómnak, de szeretnék ott lenni Párizsban, előtte pedig a kitzbüheli tornán” – tette hozzá.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!