Csillag Eszter terepfutó minden idők negyedik legjobb idejével lett bronzérmes a kaliforniai száz mérföldes versenyen

2024. július 1. – 11:42

Másolás

Vágólapra másolva

Csillag Eszter 16 óra 42 perc 17 másodperccel a harmadik helyen ért célba vasárnap a kaliforniai Western States 100 nevű, száz mérföldes (kb. 161 kilométer) terepfutóversenyen, számolt be a Nemzetisport.hu. Ez minden idők negyedik legjobb ideje a női kategóriában.

A Western States 100 Endurance Run a világ legrégebbi és jelenleg is az egyik legnagyobb presztízsű hegyi ultrafutása, amit minden év június utolsó hétvégéjén rendeznek meg az Egyesült Államokban, Kaliforniában. A futók a Sierra Nevada hegységéből, egészen pontosan az 1960-as téli játékok helyszínéről, az Olimpiai völgyből indulnak, majd a 161 kilométer megtétele után Auburn városába érkeznek.

A jelenleg Hongkongban élő, művészettörténészként dolgozó Csillag Eszter 16 óra 42 perc 17 másodperces időeredménye az 1977 óta zajló verseny negyedik legjobb teljesítménye. A magyar terepfutó az előző száz mérföldes versenyen szintén bronzérmes lett, akkor 17:07:55-ös idővel teljesítette a távot.

A Western States idei győztese az amerikai Katie Schide lett, akinek 15:46:57-es eredménye a verseny történetének második legjobb ideje.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!