Minden kapus rémálma, hogy hátulról meglepi egy csatár, az Atlanta-játékosnak bejött

2024. június 30. – 19:42

Másolás

Vágólapra másolva

Miközben a futballvilágot leginkább az épp zajló Európa-bajnokság és a vele párhuzamosan véget érő, de még csak a csoportkörnél járó Copa América tartja lázban, több bajnokság is megy aktívan. Például az amerikai, ismertebb nevén MLS, ahol szombat este (magyar idő szerint vasárnap hajnalban) 13 mérkőzést is rendeztek a 21. fordulóban.

Az épp sérülés miatt nem játszó Sallói Dániel csapata, a Sporting KC 2-0-ra nyert az Austin ellen, míg Gazdag Dániel klubja, a Philadelphia Union idegenben szenvedett 4-2-es vereséget a Montréal ellen.

A forduló legérdekesebb jelenete viszont az Atlanta United–Toronto FC mérkőzésen jött, annak is az utolsó másodperceiben. A 97. percben már úgy tűnt, hogy marad a második félidő legelején kialakult 1-1-es állás, a Toronto kapusa, Luka Gavran is már talán a lefújásra gondolt, amikor egy kézből elvégezhető kirúgásnál maga elé gurította a labdát, hogy jó messzire felívelje azt. Eközben nem vette észre, hogy a hazai csapat egyik csatára, a csereként beállt Jamal Thiaré pont arra számított, hogy a földről rúgja majd ki a labdát, és a kapus háta mögött megbújva rárobbant a legurított labdára. Fordult vele egyet, eltolta a kapus mellett, majd az üres kapuba passzolt, megnyerve csapatának a mérkőzést.

A jelenet annyira váratlan volt, hogy az adásrendező elsőre le is maradt az elejéről – nem csoda, nem túl gyakran válik izgalmassá egy kapusfelívelés –, és csak akkorra kapcsoltak oda, mire Thiaré már megszerezte a labdát a semmiből.

Győzelme után az Atlanta a 9. keleten, pont ugyanúgy 24 ponttal állnak, mint a Toronto. Sallóiék a nyugati főcsoport 13., Gazdagék a keleti oldal 12. helyén állnak jelenleg.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!