A magyar meccsek napján volt a legnagyobb tömeg az Eb szurkolói zónáiban

2024. június 29. – 18:31

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) kimutatása szerint a 2024-es németországi Európa-bajnokságot rendező 10 városban összesen 3,3 millió szurkoló fordult meg a szurkolói zónákban. A legtöbben június 19-én és június 23-án voltak 430, illetve 440 ezres számban – a két dátum egybecseng a német-magyar és a magyar-skót meccsek idejével, de vélhetően nem elsősorban miattunk, hanem a házigazda németek miatt volt ekkora tömeg (23-án a németek egy Svájc elleni 1-1-gyel zárták a csoportot).

A szurkolói zónákban a minifocipályák voltak a legnépszerűbbek, teszi hozzá az UEFA cikke.

A csoportkör meccseit több mint 5 milliárdan nézték tévé előtt világszerte, az Eb hivatalos közösségimédia-csatornáin összesen 7,5 millió követő gyűlt össze a torna idejére, ezeken 145 interakció és 1,35 milliárd videóindítás jött össze.

A fenntarthatósági szempontokra is kitér az UEFA, amely szerint az Eb-résztvevő országok partnerek voltak a karbonlábnyom csökkentésében, ezért a 2016-os tornához képest 75 százalékkal csökkent a csapatok által igénybe vett repülőutak száma, miután egyre többen választották repülő helyett a buszt.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!