Falkában vadászták a McLarenek Verstappent, aki így is simán behúzta az osztrák sprintfutamot

2024. június 29. – 12:36

Másolás

Vágólapra másolva

24-ről 23 körre csökkent az Osztrák Nagydíj sprintfutamának hossza, miután a rajt előtti pillanatokban váratlan módon elhalasztották a startot és plusz egy felvezetőkörre küldték a mezőnyt. A másodikra elengedett rajtnál Max Verstappen nagyon simán tartotta meg az első helyét, komolyabb változást az élmezőnyben a Ferrarik előre lépése jelentett – a 10. helyről induló Charles Leclerc az első kör végére már a 7. volt, csapattársa, Carlos Sainz pedig George Russellt előzve a negyedik helyre lépett fel.

Az ötödik körben Lando Norris egy merész manőverrel be tudott vágni Verstappen elé a 2-es kanyarban, de az előzés gyorsan két pozíció vesztésébe csapott át, Verstappen viszont azonnal visszatámadt, és miközben vele csatázott Norris, mclarenes csapattársa, Oscar Piastri is el tudott menni mellette. Közben hátrébb is akadtak fejlemények, Russell a nyolcadik körben vissza tudta előzni Sainzot, miközben Verstappen sem nagyon tudta leszakítani a két McLarent eleinte.

A futam harmadától kezdve aztán Verstappen elkezdte felvenni a tempót, és folyamatosan elhúzott a két McLarentől. Norris láthatóan gyorsabb volt a csapattársnál, de annyival nem, hogy valós esélye legyen befogni az élen haladó hollandot, ezért a McLaren nem adott utasítást a helycserére. Mögöttük Russell nagyobb különbséggel jött a negyedik helyen, Sainz pedig Lewis Hamiltonnal szemben védhette a hatodik pozícióját, amit sikerrel meg is tett. A hetedik Charles Leclerc lett, az utolsó pontszerző helyet pedig Sergio Pérez nyerte meg.

Verstappen a szezonbeli harmadik sprintfutamon is nyerni tudott, a legutóbbi hét ilyen versenyből hatot ő nyert meg, csak Oscar Piastri tudott gyorsabb lenni a Red Bull-pilótánál, aki a formája alapján a délutáni időmérőnek és a vasárnapi futamnak is első számú esélyese.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!