Hajszállal, de megszerezte a sprintfutam első helyét Verstappen Ausztriában

2024. június 28. – 17:35

Másolás

Vágólapra másolva

Az Osztrák Nagydíj sprintfutammal tarkított versenyhétvégéjén már pénteken beindultak az izgalmak a sprintfutam időmérőjével, amit Max Verstappen minimális különbséggel, de végig magabiztos teljesítményt nyújta nyert meg. A háromszoro világbajnok holland az időmérő mindhárom szakaszában a leggyorsabb tudott lenni, a végén 93 ezredmásodperccel előzte a rá legveszélyesebb Lando Norrist. A harmadik helyet Oscar Piastri szerezte meg a másik McLarennel.

Mögöttük a két Mercedes fogta szendvicsbe az egyik Ferrarit, hiszen George Russell, Carlos Sainz és Lewis Hamilton következtek, majd Sergio Pérez, majd a Spanyol Nagydíj után Ausztriában is jó formát mutató két Alpine következett. A top 10-et Charles Leclerc zárta a Ferrarival, aki a legvégén, az egyetlen mért körére készülve technikai probléma miatt megállt a boxutcában a versenyautójával, és mire újra el tudott indulni, már késő volt, nem ért körbe elég gyorsan ahhoz, hogy meg tudja kezdeni a gyorskörét.

Az időmérő közepén Kevin Magnussen 49 ezredmásodperccel maradt le a továbbjutástól, a Ferrari hibáját látva extrán bosszús lehet, hiszen kis szerencsével akár a kilencedik rajthelyet is megszerezhette volna.

Az Osztrák Nagydíj programja szombaton délben a sprintfutammal, szombat 4-től az időmérővel, vasárnap 3-tól pedig a futammal folytatódik majd.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!