A grúzok sztárja mezt cserélt Cristiano Ronaldóval az Eb-n, 11 éve még gyerekként fotózkodott vele

2024. június 28. – 14:13

A grúzok sztárja mezt cserélt Cristiano Ronaldóval az Eb-n, 11 éve még gyerekként fotózkodott vele
Hvicsa Kvarachelia a portugáloknak lőtt gólja után – Fotó: Emin Sansar / Anadolu via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Az Eb-újonc Grúzia hatalmas meglepetésre szerdán 2-0-ra legyőzte Portugáliát, amivel továbbjutott a nyolcaddöntőbe. A meccs egyik hőse a grúz csapat legnagyobb sztárja, az olasz Napoliban focizó Hvicsa Kvarachelia volt. Ő szerezte a grúzok első gólját, amivel joggal érdemelte ki a meccs legjobbjának járó díjat. A lefújás után az addigra már lecserélt Kvarachelia is berohant a pályára, hogy együtt ünnepeljen a társaival, de eközben még odament Cristiano Ronaldóhoz, hogy kezet fogjon vele, és váltsanak párt szót.

Kvarachelia később kiposztolta, hogy Ronaldóval mezt is cseréltek a meccs után. A Napoli 23 éves játékosa azt nyilatkozta, hogy nagy játékosnak és nagy embernek tartja Ronaldót. Külön kiemelte, mennyire megtisztelőnek érezte, hogy a portugál klasszis a meccs előtt is beszélgetett vele.

Nem véletlenül tiszteli ennyire a grúzok legjobbja Cristiano Ronaldót. Mint kiderült, hogy Kvarachelia még gyerekként is találkozott a portugál világsztárral. Előkerült egy 2013-as fotó, amin Ronaldo egy csapat gyerekkel pózol Tbilisziben, a helyi futballakadémia megnyitóján.

A gyerekek között volt Kvarachelia és a mostani grúz válogatott további négy játékosa is: Georgi Kocsorasvili, Csakvetadze, Zuriko Davitasvili és Anzor Mekvabisvili. Ronaldót a korábban az AC Milanban focizó Kaha Kaladze hívta meg az ukrán Andrij Sevcsenkóval együtt. Utóbbival a Milanban játszott együtt Kaladze, aki jelenleg a grúz főváros polgármestere.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!