Schäfer András 36 kilométert futott, amivel ötödik az Eb-n

2024. június 27. – 09:56

Schäfer András 36 kilométert futott, amivel ötödik az Eb-n
Fotó: Oguz Yeter / Anadolu / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A csoportkör után az európai szövetség (UEFA) megosztott néhány fontosabb statisztikát. A legtöbbet futó játékosok közt az ötödik helyre ért oda Schäfer András. Az Union Berlin középpályása 270 percet töltött a pályán, ezalatt 35,9 kilométert tett meg. Teljesítményének értékét növeli, hogy a csúcssebessége 32,6 km/h volt, az első tízből egyedül a belga Castagne előzte meg. Schäferről az Eb előtt írtunk egy portrét, amit itt olvashat.

Ezt a speciális futóversenyt az albán Ramadani nyerte 37,5 kilométerrel, a Lecce játékosát az Európa-bajnok olasz Nicolo Barella követi, aki 37 kilométerrel zárt. A nyolcadik helyen a Leverkusen középpályása, Granit Xhaka végzett, aki mindössze egyszer kapott ki az egész szezonban, és az Eb-n is veretlen a svájciakkal.

Az UEFA azt is közzétette, hogy a passzok pontosságában kik a legjobbak. Ezen a listán a magyar gyökerű Bénes László – Győrben is játszott, a Hamburg focistája jelenleg –, aki a szlovák válogatott tagja végzett az első helyen, de szintén 16 passza volt Kleinheisler Lászlónak, aki két meccsen lépett pályára, és valamennyi labdája célba ért.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!