Ukrajna gól nélküli döntetlennel, négy ponttal esett ki az Eb-ről

2024. június 26. – 20:03

Másolás

Vágólapra másolva

Az E csoport harmadik fordulójában két olyan csapat találkozott egymással, Ukrajna és Belgium, amelyik vereséggel kezdte az Európa-bajnokságot. Mivel az ukránok három góllal kaptak ki a szlovákoktól, nehezebb helyzetben voltak, mint a jobb gólkülönbséggel rendelkező belgák.

Ebből adódóan Belgiumnak a döntetlen megfelelő volt, míg Ukrajna kizárólag úgy tudta a kezébe venni a sorsát, ha nyert. Ez végül elmaradt, és a belgák továbbmentek.

Az első félidő nem hozott túl mozgalmas játékot, Lukaku ugyan már a hetedik percben előnybe került, nem tudta elgurítani a labdát a kapus mellett. Kevin de Bruyne távolról próbálkozott kétszer is, de Trubin a helyén volt. Az ukránok sem tettek le a támadásokról, a félidő második felében szorongattak, de az utolsó passzokba hiba csúszott, Dovbik például lemaradt Jaremcsuk jó helyzetből középre adott labdájáról. Jaremcsuk is megpróbálta messziről, Szudakovnak is volt helyzete, de az első félidőben maradt a gól nélküli állás.

A fordulás után a belgák tettek többet azért, hogy megszerezzék a vezető gólt. Az utolsó negyedórában Ukrajna érezhetően nagyobb kockázatot vállalt, hogy kiharcolja a győzelmet, ez a kitámadás ugyanakkor megteremtette Belgiumnak a lehetőséget a kontrákra.

A 84. percben kis híján szögletből tréfálták meg Casteels kapust az ukránok – Malinovszkij csavarta kapura –, aki az utolsó pillanatban tudta kihúzni a kapufa mellől a labdát. Különleges gól lett volna, a gólvonal-technológia azt erősítette meg, hogy nem volt bent a labda. Négy perccel később Malinovszkij küldött hatalmas lövést kapura, ami egy védőben akadt el.

A belga ellentámadásokból Carrasco és Bakayoko sem tudta érdemben eltalálni a kaput. Már a 91. percben jártunk, amikor Szudakov 12 méterről lőhetett, de nem helyezte a legjobban, és Casteels hárított. Ez volt az utolsó nagy lehetőség. Szerhij Rebrov csapata az elhibázott rajt miatt bűnhődött.

Az ukrán játékosok közül néhányan összeroskadtan fogadták a hármas sípszót. Ukrajna nem folytathatja, a belgák a franciákkal játszanak a nyolc közé jutásért. A másik meccsen 1-1-re végeztek a szlovákok a románokkal, így kéz a kézben mentek tovább, és utóbbi nemzet csoportelsőként játszhat a nyolcaddöntőben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!