Elsírta magát a holland focista, amikor a pocsék játéka miatt lecserélték a 35. percben

2024. június 26. – 10:47

Elsírta magát a holland focista, amikor a pocsék játéka miatt lecserélték a 35. percben
Fotó: Gabriel Bouys / AFP

Másolás

Vágólapra másolva

Karrierje egyik legrosszabb meccsét játszotta Joey Veerman, a holland válogatott középpályása Ausztria ellen a németországi foci-Eb-n szerdán. A PSV Eindhoven 25 éves játékosa annyira nem találta meg a ritmust, hogy Ronald Koeman egy merész húzással már a 35. percben lecserélte.

Az első félidőben általában csak sérülés miatt hoznak le játékosokat a pályáról, de Veerman nem bírta az osztrák nyomást: a svájci Blick cikke szerint 35 perc alatt 16-szor vesztett labdát, 19 passzából mindössze kilenc jutott el a csapattársához, és egy sikeres szerelése volt. Veerman lehajtott fejjel, az arcát a kezei közé temetve ballagott le a pályáról, és a cserepadra leülve sírni kezdett.

A holland válogatott 3-2-re elvesztette a meccset, és csak a csoport harmadik helyéről jutott tovább a nyolcaddöntőbe.

A hollandok szövetségi kapitánya, Ronald Koeman sem tudta megmagyarázni a meccs utáni sajtótájékoztatón, hogy miért teljesített ilyen gyengén Veerman. „Az volt az érzésem, hogy valamit tenni kell. Ezért vagyok itt. Megértem, hogy mennyire fájdalmas számára ez a pillanat, de edzőként be kellett avatkoznom, amikor az első fél órában így játszottunk, és ilyen sok labdát vesztettünk. Joey volt az egyik oka ennek”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!