Cristiano Ronaldo 39 évesen lett igazi csapatjátékos

2024. június 23. – 12:19

Másolás

Vágólapra másolva

Az Európa-bajnokság szombati, török-portugál meccsén egy olyan Cristiano Ronaldót láthattunk, akit korábban nem, vagy legalábbis nem túl sokszor. 3-0-ra nyertek a portugálok, a harmadik gólt Bruno Fernandes lőtte, miután Ronaldo adott neki egy nagyon önzetlen gólpasszt.

A mérkőzés 55. percében Ronaldo ajtó-ablak helyzetben volt, egy az egyben ment a török kapus, Bayindir ellen, így komoly lehetősége nyílt arra, hogy megszerezze első gólját a 2024-es Eb-n. A portugál ikon azonban nem a saját teljesítményét tartotta szem előtt, inkább átadta a labdát egy csapattársának, hogy ő lőhesse a gólt.

Korábban Ronaldo játékára ez nem volt túlságosan jellemző. Az előző focitornákon többször is felmerült a kérdés, hogy jó-e az a portugál válogatottnak, hogy Ronaldo van a középpontban. A tegnapi meccs alapján viszont úgy tűnik, 39 éves korára megváltozott a támadó játéka, ahogy a beIN SPORTs is írja, a portugál szövetségi kapitány is elismerően beszélt róla a meccs utáni interjúban:

„Ronaldo (tegnapi) példáját mutatni kéne minden akadémián Portugáliában és a futball világában mindenhol, megmutatta, hogy a csapat a legfontosabb”

Ronaldo zsenialitását jelzi, hogy a több mint 20 éves karrierje alatt bár kétségtelenül inkább a gólszerzés volt a középpontban, a szombati asszisztjával az élre ugrott gólpasszokat nézve is a futball-Európa-bajnokságok történetében, már 8-nál jár. A gólokat nézve viszont sokkal jobban vezet, 14-et lőtt az előző Eb-ken, utána a francia Michel Platini 9 találattal van a második helyen.

A portugálok már biztosan ott vannak a nyolcaddöntőben, jövő szerdán viszont bebiztosíthatják a helyüket az F-csoport élén, amennyiben megverik Grúziát (Georgiát).

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!