Felháborodott azon a kanadai edző, hogy Messiék késve jöttek ki az öltözőből, büntetést követel Argentínának

2024. június 21. – 09:50

Másolás

Vágólapra másolva

A címvédő argentin futballválogatott sikerével kezdődött csütörtökön a Copa América, az első mérkőzésén a világbajnok argentin csapat 2-0-ra legyőzte Kanadát Atlantában – írta az MTI.

A 48. dél-amerikai kontinensbajnokságon – amelyet másodszor rendeznek meg az Egyesült Államokban – a tíz dél-amerikai válogatott mellett a CONCACAF zónából hat nemzeti együttes szerepel még. A nyitómérkőzést az atlantai Mercedes Benz- stadionban rendezték, melynek gyepfelülete komoly kihívások elé állította a csapatokat. „A pálya katasztrofális volt” – fakadt ki a lefújást követően Emiliano Martínez, az argentin együttes kapusa. „Úgy pattogott rajta a labda, mintha ugratók lettek volna benne. Muszáj javítaniuk a minőségén, mert különben sosem lesz olyan szinten kezelve a Copa América, mint az Európa-bajnokság.”

A 70 564 néző előtt rendezett találkozón az argentinok végig jobban játszottak, de az első félidőben nem tudtak kapuba találni. A második elején viszont gyorsan vezetéshez jutottak Julián Álvarez révén, majd a hajrában Lautaro Martínez eldöntötte a meccset. Az argentinok sztárja, Lionel Messi is nagy szerepet játszott a sikerben, mivel az első gól előtt ő adta a kulcspasszt a kapu elé berobbanó Alexis Mac Allisterhez, aki aztán ziccerbe hozta Álvarezt, majd a másodiknál övé volt a gólpassz.

Lionel Messi az Argentína–Kanada Copa América-mérkőzés előtt 2024. június 20-án, Atlantában – Fotó: Agustin Marcarian / Reuters
Lionel Messi az Argentína–Kanada Copa América-mérkőzés előtt 2024. június 20-án, Atlantában – Fotó: Agustin Marcarian / Reuters

A meccs után a kanadai válogatott szövetségi kapitánya, Jesse Marsch kritizálta az argentin csapatot, akik késve érkeztek ki a második félidőre. Az amerikai tréner szerint Argentínát meg kellene büntetni a szándékos időhúzásért. „Mennyivel később jöttek ki? Húsz perc, vagy talán harminc? Nem tudom. Hosszú idő volt. De volt annyi idejük, hogy felkészüljenek arra, hogyan akarnak játszani ellenünk a második félidőben. Ha mi előre tudtuk volna, hogy kapunk még tíz percet, akkor jobban fel tudtunk volna készülni néhány dologra” – mondta a kanadai kapitány a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

„Amikor az öltözőben vártak, tudtam, hogy videót néztek, és elemezték, hogyan akarnak játszani ellenünk. Ha mi késtünk volna öt percet, akkor minket megbüntetnek. Meglátjuk, mi lesz most Argentínával. Szerintem őket meg kell büntetni” – tette hozzá a Leeds United és az RB Leipzig korábbi menedzsere.

„Argentínát meg kellene büntetni. Oké?! Pénzbüntetés. Ezt írd le! Olé. La Nación”

– mondta Marsch az argentin sajtónak címezve a megjegyzést. A dél-amerikai futballszövetség szóvivője azt mondta, hogy jellemzően felülvizsgálják az ilyen eseteket, és később döntenek arról, hogy szükséges-e a büntetés – írta a The Athletic.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!