Két magyar szurkolót garázdaságért vittek be Stuttgartban, el is kellett hagyniuk a várost

2024. június 20. – 22:21

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán huszonhét magyarral szemben indult eljárás Stuttgartban, ahol a futball-Európa-bajnokság német-magyar mérkőzését játszották le. Szijjártó Péter külügyminiszter Facebook-posztja szerint két embert garázdaság vádjával vittek be.

„Tegnap összesen 27 magyar állampolgárral szemben indult eljárás Stuttgartban, amely ügyek döntő többségét a konzuljaink segítségével még a helyszínen sikerült rendezni” – írta.

Szijjártó közölte: két magyar állampolgár azonban végül őrizetbe került garázdaság vádjával. „A velük szemben folytatott eljárást folyamatosan figyelemmel kísértük, konzuljaink ma hajnalba nyúlóan a rendőrőrsön voltak, és a német hatóságok is gyorsított rendben tárgyalták az ügyeket.”

Az elmúlt órákban mindkét őrizetbe vett magyart elengedték, és mivel nincs jegyük a vasárnapi skót-magyar meccsre, a kiszabott büntetésük mellett el is kellett hagyniuk Stuttgartot.

„Természetesen mindketten eleget tettek a német rendőrség felhívásának és már úton vannak haza, mi pedig továbbra is minden magyar állampolgár érdekének védelmében fel fogunk lépni” – írta a külügyminiszter.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!