A magyar kezdőcsapat nem edzett a németek elleni meccs másnapján

2024. június 20. – 13:40

A magyar kezdőcsapat nem edzett a németek elleni meccs másnapján
Marco Rossi figyeli a csapatát – Fotó: Huszti István / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Szerda este másodszor is kikapott a magyar labdarúgó-válogatott a németországi Európa-bajnokságon. Ha a németek elleni nem is egy előre bekalkulált vereség volt, de számítani lehetett rá. A kapitány már a meccs előtti sajtótájékoztatón utalt arra, nem csak papíron jobb nálunk az ellenfél. Ettől még sosem könnyű feldolgozni egy kudarcot, de tovább kell lépni, mert vasárnap az a Skócia a rivális, amelyik ellen a legnagyobb esélyt adnak a győzelemre a szakemberek mellett a bukmékerek is.

A játékosok a stuttgarti stadionból busszal tértek vissza a bázisra, éjfél után érkeztek meg Weiler im Allgauba. Csütörtök délelőtt tizenegy órakor azok edzettek, akik az előző napon nem, vagy csak keveset játszottak. A kezdőcsapatnak ilyenkor rendszerint a regeneráció az előírás, így volt ez most is. A többiek kis gimnasztika után mentek a pályára a labdás gyakorlatokra. Kleinheisler László lábában több mint félórányi játék volt, ő ott volt az edzőpályán, ahogy az utolsó negyedórára becserélt Ádám Martin vagy Nagy Zsolt is.

„Gyerünk tesó, nyomd tovább” – biztatta Szalai Attila a társait. A hangulatra, a testbeszédre, egymás tüzelésére nem is lehet panasz. Pedig a csapat régi érzésekkel kellett újra ismerkedjen, mert tavaly vereség nélkül hozta le a teljes szezont. Idén viszont júniusban már három vereségnél tart, az pedig 2021-ben fordult elő legutóbb, hogy négy nap alatt kétszer kikapjon – Anglia ellen a Puskás Arénában, majd Albániában.

Lang, Botka és Styles a labda körül – Fotó: Huszti István / Telex
Lang, Botka és Styles a labda körül – Fotó: Huszti István / Telex

Most nemcsak megőrizni kell a harci kedvet és a motivációt, hanem még fokozni is. Ebben a sikerélmény tudna leginkább segíteni. A skótok legyőzésével viszont megnyílhat az esély a továbbjutásra, de még sokismeretlenes az egyenlet, a többi csoport eredményeit is figyelni kell. Szerencsés esetben három pont elég szokott lenni.

Két vereséggel nagy tornát 1978-ban kezdett legutóbb a magyar csapat, akkor nem jött össze a javítás, és nulla ponttal búcsúzott a válogatott az argentínai világbajnokságtól.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!