Novak Djoković is indul a párizsi olimpián

2024. június 19. – 11:38

Másolás

Vágólapra másolva

Novak Djoković is ott lesz a 2024-es párizsi olimpián, írja a BBC. A szerb teniszező annak ellenére vesz részt az ötkarikás tornán, hogy pár hete részleges térdszalagszakadása miatt visszalépett a Roland Garroson. Djokovićnak zsinórban ez lesz az ötödik olimpiája, 2008 óta mindegyiken versenyzett. A szerb teniszező első olimpiáján bronzérmes lett, azóta kétszer elbukta a harmadik helyet.

Áprilisban azt nyilatkozta, Párizsban már az aranyérem a cél, ehhez viszont valószínűleg lesz egy-két szava a kétszeres olimpiai bajnok Andy Murraynek és Rafael Nadalnak is, akik szintén versenyeznek az idei olimpián. A teniszmérkőzéseket július 27. és augusztus 4. között tartják majd a French Opennek helyet adó Roland Garroson.

A címvédő szerb teniszező már több meccs óta küdött térdfájdalommal június eleji visszalépése előtt: a Roland Garroson a negyeddöntőig jutott, miután óriási küzdelemben győzte le Francisco Cerúndolot. A mérkőzés közben már többször ápolták, a másnapi vizsgálat pedig megállapította a részleges szalagszakadást.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!