Djoković visszalépett a Roland Garroson

2024. június 4. – 17:38

Djoković visszalépett a Roland Garroson
Novak Djoković sajtótájékoztatója Párizsban 2024. június 3-án – Fotó: Ibrahim Ezzat / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Másolás

Vágólapra másolva

A világelső és címvédő Novak Djoković térdsérülése miatt kénytelen volt visszalépni a Roland Garroson, jelentették be a szervezők. A 37 éves szerb szerdán lépett volna újra pályára a negyeddöntőben, ahol Casper Ruud lett volna az ellenfele a legjobb nyolc között.

A 24-szeres Grand Slam-tornagyőztes Djoković korábban már jelezte, hogy a csúszkálások is rontottak a térde állapotán a salakpályás Grand Slamen, ráadásul két döntő szettes mérkőzésen volt túl. Először Lorenzo Musettit győzte le vasárnap egy hajnali háromig tartó ötszettesen a harmadik körben.

Hétfőn pedig a negyedik körben óriási küzdelemben, szett- és brékhátrányból fordítva, a térdfájdalmával is küzdve jutott tovább Francisco Cerúndolo ellen. A mérkőzés közben többször is ápolták, utána azt mondta, volt olyan pont, amikor nem tudta, hogy folytassa-e a meccset.

Kedden aztán a vizsgálatok megállapították, hogy részleges szalagszakadás van a jobb térdében. Djoković visszalépése azt is jelenti, hogy hétfőtől az Australian Opent megnyerő Jannik Sinner lesz az új világelső, aki első olaszként vezeti majd a férfi ranglistát.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!