A Real Madrid tinisztárjának bombagólja döntötte el a török–grúz meccset

2024. június 18. – 19:58

Másolás

Vágólapra másolva

Fordulatos meccsen Törökország 3-1-re verte Grúziát az Európa-bajnokság F csoportjának első meccsén. Már a meccs előtt nagy volt a feszültség, hiszen a heves esőzés miatt beázott dortmundi stadionban összeverekedett a két szurkolótábor az egyik alsó szektorban.

A pályán aztán a törökök kezdtek jobban, és már a 10. percben kapufáig jutottak Ayhan lövése után. Negyedórával később már összejött a gól a törököknek, miután egy tizenhatoson belüli kavarodás után Müldür az elé kerülő labdát 16 méterről kapásból a felső sarokba zúdította.

Egy percen belül jöhetett volna az újabb török gól, de VAR-ozás után végül les miatt érvénytelenítették Yilmaz gólját.

Hamar jött a válasz a grúzoktól, Kocsorasvili jó csel után passzolt laposan a tizenhatoson belülre Mikautadzéhoz, aki 7 méterről, állítás nélkül lőtt a rövid alsó sarokba.

A második félidő már nem hozott az elsőhöz hasonló iramot, mindkét oldalon voltak kisebb lehetőségek, de

aztán jött Arda Güler, aki Ayhan labdaszerzése után 26 méterről lőhetett tisztán, és a Real Madrid 19 éves játékosa az Eb eddigi leglátványosabb gólját szerezte.

Ezzel Güler lett az Eb-k történetének legfiatalabb újonc gólszerzője.

A grúzoknak is megvolt a lehetőségük arra, hogy ismét gyorsan, 5 percen belül egyenlítsenek, de Kocsorasvili lövése a felső kapufáról pattant vissza. A meccs hajrájában a legnagyobb lehetőséget a törökök puskázták el, egy kontra végén Yazici közeli fejesét védte nagy bravúrral Mamardasvili.

A 94. percben Kocsarasvili ismét egyenlíthetett volna, de a lövése végül kapu mellé ment. A grúzoknak még egy újabb kapufa is összejött a hosszabbítás perceiben, de végül a törökök döntötték el a meccset egy grúz szöglet után. A szöglethez feljött támadni a grúzok kapusa, a kivágott labdával Aktürkoglu végigszaladt a pályán, majd az üres kapuba gurított, ezzel beállítva a 3-1-es végeredményt.

A következő fordulóban Törökország Portugáliával játszik, a grúzok Csehország ellen javíthatnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!